Home to the working Border collie
line decor
  
line decor
OOK EEN BORDER COLLIE?
 

Een border collie wordt voor vele doeleinden gebruikt. Naast het bekende koeien en schapen drijven wordt de border collie tegenwoordig ook gebruikt voor het verjagen van ganzen. Ook wordt hij gebruikt als speurhond, begeleider van minder validen, reddingshond en zelfs als sledehond zie je ze af en toe voorbij komen. Daarnaast zijn er vele wedstrijdvormen zoals Agility (behendigheid), Flyball, Obedience (gehoorzaamheid) en doggy dance. Tenslotte zijn er nog showhond lijnen gefokt. Ook voor deze laatste moet je als eigenaar veel energie in je hond steken. Ze hebben minder drang tot werken maar het blijven erg energieke honden.


Kortom er zijn vele dingen die je kunt doen met een border collie. Als je maar zorgt dat ze genoeg beweging krijgen en ze af en toe ook hun hersenen laat gebruiken. Dus niet alleen wandelen en fietsen maar ook leuke uitdagende opdrachten zoals het oplaten zoeken van dingen.


Als je een border collie hebt en je merkt dat hij zich gaat vervelen doordat hij zenuwachtig gedrag gaat vertonen, niet luistert, meubels begint te slopen, kinderen begint te drijven of weg loopt, wacht dan niet af maar ga wat met je hond doen. Breng een verandering aan in zijn leven en geef hem een nieuwe uitdaging. Soms gaat het met een kleine verandering wel goed en geloof me er is niks zo leuk dan samen met je hond iets leuks te ondernemen. Besluit je een border collie te nemen en hou je rekening met zijnĀ¬/haar levenslust dan krijg je een trouwe, gezonde en goed luisterende vriend voor het leven.